Kilpailuohje

Tervetuloa

Kurun Kontiot ja Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut toivottavat joukkueenne tervetulleeksi 32. Kurun 24 tunnin hiihtotapahtumaan.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään hiihdon lisäksi muutakin ohjelmaa. Tarkemmat tiedot oheisohjelmasta löytyy tapahtuman kotisivuilta 24tunninhiihto.wordpress.com. Samasta paikasta löytyy myös tulospalvelu ja livekuvaa tapahtumapaikalta.

Aikataulu

Lauantai 9.2.
10 Kilpailutoimisto aukeaa
11-22 Kontioiden Radio lähettää ohjelmaa
11-23 Kontion Kanttiini auki
11-17 Kirpputori urheilutalolla
11:30 Ilmoittautuminen päättyy
11:45 Avajaiset
12 Lähtö
12-17 Oheisohjelmaa eri yhdistyksiltä
23-7 Hiljaisuus lepotiloissa, urheilutalo suljettu yleisöltä

Sunnuntai 10.2.
7- Kontion Kanttiini auki
12 Hiihtoaika loppuu
n. 12:15 Palkintojen jako

Osallistumismaksu

Ylöjärven kaupunki laskuttaa joukkueen osallistumismaksun, joka on 85 € (perhejoukkue 35 €, yksinhiihtäjät 25 €). Laskutusta varten tarvitaan yrityksen tai yhteisön Y-tunnus tai yksityishenkilön henkilötunnus. Laskutukseen liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä liikuntapalveluiden toimistosihteeriin, 040 133 1401/Päivi Alanen. Osallistumismaksun voi maksaa myös käteisellä Ylöjärven kaupungintalolla. Käteismaksusta tulee sopia Päivi Alasen kanssa etukäteen.

Ilmoittautuminen kilpailupaikalla

Joukkueen johtajan tulee ilmoittaa joukkueensa kilpailutoimistoon kello 11:30 mennessä. Mikäli et ehdi ajoissa, mutta joukkueesi on kuitenkin tulossa mukaan hiihtämään, voit ilmoittaa joukkueesi puhelimella kilpailutoimistoon, 0400 802 565/Martti Kauppinen.

Ilmoittautuessa pitää palauttaa tämän ohjeen mukana toimitettu lomake joukkueenjohtajan tiedoista ja hiihtäjistä. Ilmoittautumisen yhteydessä saat joukkueesi kilpailunumerot (3 kpl) ja palautelomakkeen. Muistomitalit ja suksitarrat voit hakea kilpailutoimistosta lauantaina kello 15 eteenpäin. Kunniakirjat toimitamme niille joukkueille, jotka haluavat kunniakirjat.

Säännöt

Joukkueella tulee olla täysi-ikäinen joukkueen johtaja ja joukkueessa voi olla enintään 24 hiihtäjää (perhejoukkueessa 6). Nuorten sarjassa hiihtäjien tulee olla alle 17-vuotiaita. Kilpasarjassa hiihtäjä voi osallistua kilpailuun vain yhden joukkueen edustajana. Nuorten sarjassa tulee olla joukkueen johtajan tai muun täysi-ikäisen huoltajan paikalla koko tapahtuman ajan. Alle 18-vuotiaat osallistuvat kilpailuun joukkueen johtajan vastuulla.

Joukkueen tulokseen lasketaan mukaan ennen hiihtoajan loppumista täyteen hiihdetyt kierrokset. Laskentaan liittyvissä epäselvyyksissä voi ottaa yhteyttä kilpailutoimistoon. Ainoastaan joukkueen johtaja voi tehdä selvityspyyntöjä laskentaan liittyen. Tarvittaessa epäselvyydet voidaan tarkistaa videotallenteelta. Mikäli joukkue pitää tauon eikä sillä ole hiihtäjää ladulla, siitä tulee ilmoittaa kilpailutoimistoon. Samoin joukkueen taas jatkaessa hiihtämistä siitä tulee ilmoittaa ennen aloitusta kilpailutoimistoon.

Hiihtoreittinä toimii Kurun valaistu kuntolatu. Ennakko-ohjeen liitteenä on kartta hiihtoreitistä. Reitti on pituudeltaan 2,1 kilometriä. Lähtö-, vaihto- ja maalialueella on meno- ja paluuhiihtoa 750 metriä. Tällä alueella on noudatettava erityistä varovaisuutta. Hiihtouran reunassa on perinteisen latu.

Kilpailunumero tulee pitää selvästi näkyvillä etu- ja takapuolella. Vaihtoa odotellessa lämmittelyhiihto vaihtoalueella on kielletty. Lämmittelyhiihtäjiä varten on oma kulkupaikka hiihtoreitille. Hiihdon päätyttyä kilpailunumerot palautetaan kilpailutoimistoon.

Vaihtoalue on merkitty lippusiimoilla ja maali/lähtölipulla. Vaihto tulee suorittaa selkeästi sauvoja yhteen napauttamalla tai muuten selkeästi seuraavaa hiihtäjää koskettamalla. Vaihtoalueella saa olla ainoastaan kilpailunumeroa kantavat joukkueen jäsenet. Vaihdon jälkeen lepovuoroon jäävää hiihtäjää pyydetään siirtymään reippaasti pois vaihtoalueelta. Vaihtoalueelle tulee kulkea merkityistä kulkupaikoista.

Kisakeskus

Kisakeskus on Kurun urheilutalo (Myllymäentie 2, Kuru). Urheilutalolle on järjestetty opastus tieltä 65. Urheilutalolla on kilpailutoimisto, kanttiini ja kilpailijoiden lepo- ja huoltotilat. Pysäköinti tapahtuu Kurun yhtenäiskoulun pihalla karttaan merkityllä alueella. Urheilutalon piha-alueella ajaminen on kielletty. Mikäli joukkueellanne on tarvetta ajaa autolla, säilyttää ajoneuvoja tai muita varusteita urheilutalon piha-alueella, täytyy siitä etukäteen sopia tapahtuman johtajan kanssa. Liitteenä on kartta, johon on merkitty kisakeskuksen järjestelyt. HUOM! Liikennejärjestelyt koululla ovat muuttuneet. Koulun pihaan kääntyvä tie on yksisuuntainen ja poistumistie kulkee rivitalojen välistä.

Suksien huoltopaikka on urheilutalolla lepotilana toimivan salin takana ja sinne on oma ulko-ovi, josta hiihtovarusteet tulee kuljettaa. Huoltopaikassa on voiteluteline ja perusvarusteita, mutta suosittelemme omien suksienhuoltovarusteiden mukaan ottamista. Suksien säilyttäminen huoltopaikassa on omalla vastuulla.

Hiihtäjien huolto- ja lepotilat ovat urheilutalolla. Lepääminen ja nukkuminen tapahtuvat liikuntasalin lattialla. Lepäämistä varten on käytössä vain urheilutalon ohuita jumppapatjoja. Suosittelemme omien majoittumis- ja nukkumisvarusteiden, esimerkiksi retkipatjan tai telttasängyn ja makuupussin, mukaan ottamista. Alle 18-vuotiaiden yöpyminen tapahtuu joukkueen johtajan tai muun täysi-ikäisen huoltajan vastuulla ja valvonnassa. Taskulamppu on hyödyllinen toimittaessa lepotiloissa yöllä. Lepotilassa on käytössä mikroaaltouuni. Saunat ja suihkut ovat urheilutalon alakerrassa. Alakertaan on kulku urheilutalon aulasta. Kuntosalin laitteet eivät ole käytössä hiihtotapahtuman aikana. Saunat ovat päällä 15-24 ja 05-13. Hiihtäjien käytössä on kuivaushuone urheilutalolla.

Tapahtuman aikana Kontion Kanttiini palvelee kilpailijoita, huoltajia ja yleisöä urheilutalolla lukuun ottamatta lepotilojen hiljaisuutta kello 23-7. Hiljaisuuden aikana kanttiini palvelee vain kilpailijoita ja heitäkin normaalia rajoitetummin. Kanttiinista voit ostaa kahvia, juomia, makeisia ja sekä ruokaa ja suolaista että makeaa syötävää. Lämmintä ja kylmää mehua on tarjolla hiihtäjille koko tapahtuman ajan urheilutalon aulassa.

Turvallisuus ja ensiapu

Koko tapahtuman ajan saat ensiapupäivystäjän kiinni numerosta 0400 407 219/Juha Kuusjärvi. Lisäksi tapahtumapaikalla liikkuu ensiapuryhmä, jonka puoleen voit kääntyä apua tarvitessasi. Mikäli huomaat onnettomuuden tai tapaturman hiihtoreitin varrella, auta tarvittaessa ja kerro tapahtuneesta välittömästi kilpailutoimistoon tai ensiapuryhmälle.

Puhelinnumerot

Kilpailuvastaava Jaana Tiura 050 3229697
Kilpailunjohtaja Martti Kauppinen, 0400 802 565
Kanttiini Anne Kantojärvi-Kapee, 044 536 8662
Ensiapu ja hiihtoreitti Juha Kuusjärvi, 0400 407 219

Kommentointi on suljettu.